Doznajemo: Nagrade prosvjetarima koji će sudjelovati na ispitima probne državne mature

25.02.2022.

14:19

Autor: Sunčica Findak

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Na današnjem sastanku predstavnika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i Sindikata Preporod s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja razgovaralo se o nagrađivanju odgojno-obrazovnih radnika koji će sudjelovati na ispitima probne državne mature, doznaje HTV.

Rad ispitnih koordinatora će se nagraditi s 1.750,00 kn u bruto iznosu.

Rad ocjenjivača za općeobrazovne predmete će se nagraditi 33,00 kn bruto po ispitu iz Hrvatskog jezika (osnovna i viša razina); 13,00 kn bruto po ispitu za Matematiku (osnovna razina) i 27,00 kn bruto po ispitu iz Matematike (viša razina); 22,00 kn bruto iz Engleskog jezika (niža razina) i 28,00 kn bruto iz Engleskog (viša razina); 20,00 kn bruto iz Njemačkog jezika (osnovna razina) i 28,00 kn iz Njemačkog jezika (viša razina).

Ispravljanje izbornih predmeta će se nagraditi od 10,00 kn bruto po ispitu za Povijest do 32,00 kn bruto po ispitu za Geografiju.

Dežurstvo će biti nagrađeno s 30,00 kn bruto po satu dežurstva (sunčani sat).

Ostaje se pri principu dragovoljnosti, što znači da nitko neće biti primoran raditi poslove vezane uz održavanje probne državne mature.

Probna matura za sadašnje maturante pisat će se od 15. ožujka do 15. travnja, a za učenike trećih razreda od 15 ožujka do 29. travnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!