16:52 / 15.05.2019.

Autor: HRT

Nagrađena reportaža Sanje Mikleušević Pavić

-

-

Foto: - / -

Dobitnica nagrade "Joško Martinović" za najbolju TV reportažu je Sanja Mikleušević Pavić, i to za reportažu o poginulom branitelju Hazimu Osmanagiću Dugom, emitiranu u magazinu Labirint.
Dan HRT-a obilježen je u srijedu svečanom dodjelom nagrada HRT-a, među kojima su najprestižnije za životno djelo "Ivan Šibl" za televiziju i radio dodijeljene Mariji Nemčić i Branku Magdiću, godišnju nagradu "Joško Martinović" za najbolju TV reportažu dobila je Sanja Mikleušević Pavić, nagradu za snimateljski rad "Gordan Lederer" Krešimir Borković, a još šestero radnika HRT-a dobilo je godišnje nagrade za posebna zalaganja u realizaciji projekata.

- HRT obilježio 93. obljetnicu HR i 63. obljetnicu HTV-a

Dobitnica nagrade "Joško Martinović" za najbolju TV reportažu je Sanja Mikleušević Pavić, i to za reportažu o poginulom branitelju Hazimu Osmanagiću Dugom, emitiranu u magazinu Labirint. Sanja Mikleušević Pavić je, uz iskazanu upornost na inzistiranje da institucije odrade svoj posao, pokazala rijetku vještinu da u jednakom omjeru faktografije i emocija "čovjeku bez lica", ali i posljednjeg počivališta, udahne osobnost.

Tri je godine trajala pravna bitka pripadnika samostalne satnije Zemunik Donji da dokažu kako je država njihovu suborcu, čije se ime nalazi na dva spomenika poginulim braniteljima, dužna osigurati grobno mjesto i dostojanstven ukop. I uspjeli su.

Ovo je nagrađena priča o Hazimu Osmanagiću:Hazim Osmanagić Dugi bio je čovjek, čini se, bez šanse. No šansu su mu dali oni koji ga nisu zaboravili, a to su pripadnici samostalne satnije Zemunik Donji. Ova nagrada zapravo je nagrada tim ljudima koji ga nisu zaboravili - kazala je Sanja Mikleušević Pavić primajući nagradu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!