Najbolji komunikator 2018. izbornik Zlatko Dalić

13.03.2019.

22:11

Autor: HRT

default error photo
Prema ocjenama žirija, najbolje je komunicirao izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Neki se, pak, prošle godine i nisu proslavili stilom komunikacije.
Na Grand PRixu 2019. u organizaciji Hrvatske udruge za odnosu s javnošću dodijeljene su nagrade za najbolje projekte i komunikaciju u 2018. godini. Prema ocjenama žirija, najbolje je komunicirao izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Neki se, pak, prošle godine i nisu proslavili stilom komunikacije.

Za vrijeme najveće euforije pozivao je na poniznost. Komunicirao je jednostavno i iskreno. Komunikator 2018. je Zlatko Dalić.

- Bila je velika euforija, bilo je veliko veselje u Hrvatskoj, mi smo poletjeli svi skupa, cijeli narod, cijela Hrvatska, moji igrači i trebao je netko spustiti loptu na zemlju. I to je bilo tada, u tom trenutku, kad sam rekao - budimo ponizni, skromni, da ostanemo na zemlji, rekao je Dalić.

S druge strane, antikomunikatorima su zbog neprimjerene komunikacije proglašeni saborski zastupnici.

- Svako toliko se pitamo ima li uopće smisla na takav način komunicirati i što to naši sabornici predstavljaju i kakvu poruku nam time daju. Tako da smo podvukli neku praksu koju treba pod hitno promijeniti, objasnila je odluku Ana Tkalac Verčič, predsjednica HUOJ-a.

Podijeljene su nagrade u ukupno 12 kategorija, a prema mišljenju žirija odnosi s javnošću u Hrvatskoj kao profesija napreduju i sustižu svjetske trendove.

Nagradu za razvoj struke dobio je Krešimir Macan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!