18:59 / 02.06.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Najbolji vojnici stigli na kninsku tvrđavu

Skupnik Stjepan Stojaković

Skupnik Stjepan Stojaković

Foto: HTV / HRT

Nakon 88 kilometara pješačenja od Udbine, na kninsku su tvrđavu stigli hrvatski vojnici - polaznici obuke za razvoj vođa. 

Time je došao kraj intenzivnoj i iscrpljujućoj šestotjednoj obuci, koju je uspješno završilo 49 od početnih 58 polaznika, među njima i dvije žene.

Na završnoj svečanosti dodijeljene su im diplome i značke, a proglašen je i najbolji polaznik obuke - skupnik Stjepan Stojaković, kojem je uručen samokres. 

- Zasluga je svih nas. Pomogli su dosta i pripadnici, polaznici naši i pomogli su dosta i instruktori i ponos je i čast biti tu na tvrđavi, rekao je skupnik Stjepan Stojaković, najbolji polaznik obuke Središta za razvoj vođa "Marko Babić" Udbina.

Desetnik Davor Jurišić

Desetnik Davor Jurišić

Foto: HTV / HRT

- Nakon mukotrpnih 34 sata hodnje na ovu kninsku tvrđavu - to je za nas ponos i čast. uspješno završiti ovu obuku čije samo središte nosi ime po heroju Domovinskog rata , to je za nas ponos, pogotovo ova hodnja koja je kruna ove naše obuke i ova naša značka koju smo zaslužili da je dobijemo na kninskoj tvrđavi u kraljevskom gradu Kninu - osjećaj je neopisiv, kaže desetnik Davorin Jurišić, polaznik obuke Središta za razvoj vođa "Marko Babić" Udbina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!