Najezda komaraca poprimila drastične razmjere

18.06.2019.

16:51

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Osijek i Osječko-baranjska županija uputili su poziv Vladi za pomoć u borbi protiv komaraca. Građani najavljuju prosvjed i blokadu važnih prometnica.
U Osječko-baranjskoj županiji glavna su tema svih rasprava - komarci. Njihova je brojnost izrazito visoka. Posebno je teško u prigradskim područjima te u naseljima uz prirodne vodotoke, gdje se, kako kažu stanovnici tih predjela, tretmani zaprašivanja provode rijetko ili nikako.

Kako bi upozorili da je najezda komaraca poprimila drastične razmjere, mještani osječkoga prigradskog naselja Tvrđavice najavili su prosvjed te blokadu nekoliko važnih prometnica. Grad i Županija danas su uputili zajednički poziv Vladi Republike Hrvatske za pomoć u borbi protiv komaraca.

- Katastrofa! Tko god misli da je pakao negdje dalje, neka dođe ovamo, u Tvrđavicu. Ja znam da je u gradu isto loše, ali ovdje je nesnošljivo, kazala je Silva Erceg iz Tvrđavice. Prema riječima Darija Brdarića iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo, tijekom uzorkovanja na jednoj postaji izbrojili su više od 7600 jedinki odraslih komaraca u razdoblju od 12 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!