16:10 / 08.05.2020.

Autor: Ivana Šilović/IMS/P.F./HRT

Najnovije informacije o stanju na Braču: sutra nova testiranja

-

-

Foto: - / -

S Brača stiže vijest o dvoznamenkastom broju novozaraženih koronavirusom. Na otok je stigao i Županijski krizni stožer, ali i ekipa HRT-a.
S Brača, uoči ublažavanja mjera i otvaranja ugostiteljskih objekata, stiže vijest o dvoznamenkastom broju novozaraženih koronavirusom - ukupno ih je 22 osobe. Na otok je stigao i Županijski krizni stožer, ali i ekipa HRT-a.

● Na Braču 22 oboljelih, razmišlja se o karanteni
U Hrvatskoj 36 novih slučajeva zaraze, nema preminulih
Sve o koronavirusu

Županijski Stožer traži pooštravanje mjera sljedećih 15 dana. Svaki dolazak i odlazak bi se strogo kontrolirao, a isto tako traže i uvođenje propusnica između otočkih mjesta.

Činjenica je da je na smo 37 uzoraka bilo 22 pozitivne osobe, a sutra se nastavlja testiranje kontakata kojih bi moglo biti oko 200.

Stožer spominje karantenu cijelog otoka, no s tim nisu zadovoljni mještani.

Ovom situacijom nije bila zadovoljna ni gradonačelnica Supetra, koja je prozvala Županijski stožer da dobro ne radi svoj posao, no iz stožera kažu da rade sve po pravilima.

Hoće li otok Brač u karantenu, ovisi o testovima koji će se sutra odraditi.
Najnovije informacije o stanju na Braču donosi novinarka HRT-a Ivana Šilović.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!