11:18 / 10.05.2019.

Autor: Vladimir Šetka/P.F./HRT

Najspremnija pripadnica i pripadnik oružanih snaga

Foto: Vladimir Šetka/HRT

Foto: Vladimir Šetka/HRT

Foto: - / HRT

S natjecanjem su startali jutros u 6:30, a među 146 natjecatelja nisu samo naši vojnici - osim vojnika HV-a tu su i natjecatelji MUP-a i savezničkih te partnerskih snaga.
U Udbini je počela velika međunarodna vojna vježba, jedna od njih nekoliko u koordinaciji s članicama NATO-a i partnerskim zemljama koje će se održati u Hrvatskoj u ovom i idućem mjesecu.


Birao se i najspremniji pripadnik Hrvatske vojske. On je skupnik Nikola Knežević iz Zapovjedništva specijalnih snaga GS-a OSRH. Prvi je stigao na cilj ispred crkve Hrvatskih mučenika u Udbini.

S natjecanjem su startali jutros u 6:30, a među 146 natjecatelja nisu bili samo naši vojnici - osim vojnika HV-a tu su i natjecatelji MUP-a i savezničkih te partnerskih snaga.


Vojnikinja Mara Pejić - najspremnija pripadnica Hrvatske vojske

Vojnikinja Mara Pejić, pripadnica Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske osvojila je prvo mjesto u ženskoj konkurenciji natjecanja za najspremnijeg pripadnika OSRH Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2019. koje se danas, 10. svibnja 2019., održava u Udbini.

Uspjeh je time veći jer je u utrku startala kao 144. od ukupno 146 natjecateljica i natjecatelja. Drugo mjesto od ukupno 10 natjecateljica (7 OSRH, 1 MUP, 2 strane OS) osvojila je  pozornica Gorana Aleksić Janković (OS BiH), a treće skupnica Sandra Andrašek (HV-GOMBR). Uz Pejić i Andrašek, treći najbolji rezultat od žena iz OSRH i MUP-a ostvarila je skupnica Željka Saratlija  iz Pukovnije Vojen policije.

- I prošle godine bila sam na natjecanju i osvojila drugo mjesto, dakle, ove godine ostvarila sam još veći uspjeh i zbog toga sam jako sretna. Što se tiče uvjeta na stazi, bilo je dosta vruće, čak bi mi više odgovaralo da je kišilo. Najteži djelovi bili su kad smo čekali da dođemo na red na radnim točkama, tada smo se hladili. Ponosna sam što sam kao pripadnica Hrvatske vojske osvojila prvo mjesto na ovom zahtjevnom natjecanju, rekla je na cilju vojnikinja Pejić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!