14:39 / 04.09.2020.

Autor: Regioanlni dnevnik/IMS/HRT

Najveće priznanje gospićkoj bolnici

-

-

Foto: - / -

Prva je u Hrvatskoj dobila certifikat najuglednije svjetske akreditacijske organizacije AACI. Dodijeljen joj je i ISO certifikat.
Gospićka bolnica prva je u Hrvatskoj dobila svjetski akreditacijski certifikat najuglednije svjetske akreditacijske organizacije AACI te joj je ujedno dodijeljen ISO certifikat. Nakon 14 mjeseci nadzora i savjeta kako postići zadane standarde, uprava bolnice uspjela je zadovoljiti stroge kriterije i postati prva takva ustanova u zemlji.

- Izvanredne okolnosti koje se pojavljuju u našoj državi i cijelom svijetu uzrokovane Covidom 19 su nas samo učvrstile u našoj odluci da ispoštujemo standarde, da svi znaju što u kojem trenutku trebaju raditi. Puno je lakše i dalo nam je motiv da idemo prema najvišim akreditacijskim standardima, izjavila je ravnateljica bolnice Sandra Čubelić.

- Da oni možda nisu bolji medicinski centar ili lošiji od neke američke bolnice, ali rade isto što rade i oni - mjere, prate, analiziraju i poboljšavaju. I nakon tih poboljšanja opet mjere da vide što su dostigli s tim poboljšanjima. Taj proces onda nikad ne staje, poručuje potpredsjednik akreditacijskog tijela AACI-ja Krešimir Antonio Paliska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!