09:57 / 08.03.2019.

Autor: Hina

Naknada štete Lučiću - nastavljaju se pregovori

Fotografija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Fotografija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Jedini preživjeli vatrogasac iz kornatske tragedije Frane Lučić u petak je, u pratnji odvjetnika, proveo jedan sat u sjedištu Državnog odvjetništva (DORH) gdje nisu postigli nagodbu o naknadi štete.
Jedini preživjeli vatrogasac iz kornatske tragedije Frane Lučić u petak je, u pratnji odvjetnika, proveo jedan sat u sjedištu Državnog odvjetništva (DORH) gdje nisu postigli nagodbu o naknadi štete.

- Razgovori su u tijeku i dobro je razgovarati', izjavio je Lučićev odvjetnik Šime Savić nakon sastanka u sjedištu DORH-a u Gajevoj ulici, ne priopćivši pritom detalje razgovora vezane uz nagodbu.

Lučić je početkom veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv Grada Šibenika i Republike Hrvatske koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijun kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

No, Državno odvjetništvo na tu je presudu uložilo žalbu zbog bitne povrede odredaba parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava u nepravomoćnoj presudi.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je 28. veljače kako očekuje da bi se za tjedan-dva mogao postići dogovor oko nagodbe s Franom Lučićem. I Vlada je prije potvrdila da će Državno odvjetništvo pokušati postići pravičnu nagodbu s Lučićem.

Nepravomoćnu presudu Lučić je dobio nakon više od dvanaest godina od tragedije u kojoj je tijekom rutinske intervencije gašenja požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, dok je on preživio s višestrukim ozljedama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!