11:39 / 06.09.2020.

Autor: Dnevnik/Vicko Dragojević/IMS/HRT/Hina

Nakon 35 godina Dubrovnik dočekao novu školu

-

-

Foto: - / -

Gradnja je trajala godinu dana, a grad Dubrovnik uložio je 75 milijuna kuna.
Uoči nove školske godine, u Dubrovniku će sutra vrata otvoriti još jedna osnovna škola, prva koja je izgrađena nakon 35 godina. Stajala je 75 milijuna kuna, a gradnja je trajala godinu dana.

Radovi su napokon završeni, udžbenici su na klupama, prvi prvašići sutra će sjesti u nove školske klupe na Montovjerni. U školske klupe sjest će 442 učenika, kaće ravnateljica OŠ Montovjerna Snježana Vlahibić. Najprije ujutro dolaze učenici od 2., 3. i 4. razreda, a nastava će prvi dan trajati po pola sata.

Školu je među prvima obišla ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, koja je svim prvašićima uoči početka školovanja uputila poruku: "Pred nama je  školska godina koja će biti izazovnija i u organizacijskom smislu, ali i u zdravstvenom smislu. Vlada je tu napravila sve predradnje kako bi smo uspostavili i postavili sustav, kako bismo što više zaštitili i djecu i učenike".

- Gradnja nove škole trajala je godinu dana i sam ju je financirao Grad Dubrovnik, a investicija vrijedi 75 milijuna kuna, kaže zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić. Škola ima visoki strandard, od restorana, sportske dvorane i igrališta u neposrednoj blizini, dodaje.

Nova škola Montovjerna zamijenila je staru, malu, u kojoj je održavana nastava od prvoga do četvrtog razreda. Nova, velika škola trebala bi riješiti pitanje svih školaraca iz Lapada.

- Osnovna škola Lapad broji negdje 500, 600 učenika, a ova škola broji za sada 442 učenika. Upisali smo 64 prvašića i tako stvorili razred od 3 prva razreda. Imamo 3 sedma, 3 osma i 3 prva razreda, objašnjava ravnateljica Vlahinić.

Prvi susjed škole Montovjerna je novi studentski dom. Nakon 35 godina Dubrovnik je počeo rješavati obrazovno pitanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!