Postolar Dragan morao je napustiti prostor Robne kuće Pula

01.02.2022.

07:00

Autor: Klara Dujmović/Regionalni dnevnik/HRT

Dragan Milović

Dragan Milović

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Dragan Milović godinama je bio jedini najmoprimac u zapuštenoj Robnoj kući Pula. Zgrada se obnavlja i stavlja u funkciju. Zbog toga se taj postolar, jedan od rijetkih preostalih u Puli, morao iz nje iseliti.

Desetljećima je Dragan Milović silazio niz stube do svog radnog mjesta. No više to neće činiti. Iselio se iz unajmljene postolarske radionice, odnio inventar. 


- Tužno, otužno. Strašno. Možete misliti da ste 43 godine radnog dana dolazili s punim plućima na posao, kad ste željni raditi, biti s mušterijama, kaže nam.


Klijenata i cipela za popravak više nema. Samo goli zidovi. Strojevi na kojima je popravljao cipele sada su kod kuće, u garaži. Kupio ih je kada je pokretao posao i za njih izdvojio pozamašan iznos.


- 18 tisuća maraka je tada koštao jedan BMW 2002, Mercedes 220 dizel, i jedna takva mašina je koštala toliko. I druga isto toliko. Znači, dvije mašine kao dva automobila, kaže Dragan.


Odnio je oko tisuću pari cipela, posvuda su po kući, od sobe do tavana. Vlasnici mu se mogu javiti i preuzeti ih. One davno zaboravljene - 120 pari - donirao je.


Radionicu je možda zatvorio. No popravljanja cipela nije se ostavio. Pomoć u pronalasku novog prostora obećali su iz grada Pule. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!