16:23 / 28.06.2019.

Autor: HRT

Nakon dezinsekcije stanje u Slavoniji znatno poboljšano

Foto: WikiImages / Pixabay

Foto: WikiImages / Pixabay

Foto: - / -

Iz Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije javljaju da su rezultati dezinsekcije komaraca iz zraka nad Biljem i Đavoljom gredom bili uspješni 96 posto.
Prvi službeni rezultati zaprašivanja komaraca iz zraka na području Osječko-baranjske županije pokazuju da je uništeno 96% komaraca, izvijestili su iz Osječko-baranjske županije i županijskoga Zavoda za javno zdravstvo.

U priopćenju za javnost navodi se kako su, nakon prvog zaprašivanja iz zrakoplova na području općine Bilja 26. lipnja, djelatnici županijskoga Zavoda za javno zdravstvo utvrdili su da je idućeg dana broj jedinki komaraca drastično smanjen.

Tako je na mjernoj postaji Bilju prije tretmana utvrđeno 8769 jedinki u 12-satnom razdoblju, a nakon njega taj se broj smanjio na 307. Na mjernoj postaji Đavoljoj gredi broj jedinki komaraca smanjen je s 39.956 na 1540, što znači da je učinkovitost na oba mjesta 96 posto.

Iz županije su izvijestili kako se tretiranje komaraca zrakoplovom nastavlja večeras na rubnim dijelovima Osijeka i na području od osječke obilaznice, uključujući i vikendaško naselje Karašicu, a idućih dana na području Sarvaša, Bijelog Brda, Erduta, Dalja, gradova Belišća i Valpova te na području drugih općina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!