Nakon dvije godine uspostavljena zračna linija Beograd - Pula

16:29 / 12.07.2021.

Autor: Jasminka Kalčić/T.V./Regionalni dnevnik/HRT

Po prvi puta ove godine u pulsku Zračnu luku sletjela i avio kompanija Air Serbia

Po prvi puta ove godine u pulsku Zračnu luku sletjela i avio kompanija Air Serbia

Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

Već drugu sezonu pulska zračna luka bori se za povratak na dobre brojeve. Za sad su ostvarenja skromna. Ipak, nakon dvije godine uspostavljena je zračna linija Beograd - Pula. Na toj će relaciji zrakoplovi letjeti dva put tjedno do sredine rujna, a možda i dulje.


Zrakoplov jedne od najstarijih aviokompanija na svijetu, Air Srbije, sa 60-ak sjedišta četvrtkom i nedjeljom povezivat će Beograd i Pulu.

- A meni je poslije 11 godina ovo prvi put u Istri, idem u Labin kod prijateljice na 11 dana, rekla je Jelena, turistica iz Beograda, koja ističe kako obožava Istu te kako se zbog godišnjeg odmora i cijepila. 

- Idemo u Rovinj, poslije 2 godine smo tu ponovno. Veselimo se i jedva čekam da uskočim u more. U Istri se osjećamo baš sigurno, cijepljeni smo, ponašamo se generalno odgovorno, uz malo sreće sve će to proći kako treba, kaže Stanko, turist iz Beograda.

Dosad su u Zračnoj luci Pula zabilježene 42 tisuće putnika, što je 14 posto od 2019.

- Očekuje se uspostava linija koje u 2020. nisu letjele i povratak britanskoga tržišta, tako da za desetak dana očekujemo i Easy jet na liniji za Bristol i London Gatwick, tu očekujemo i povratak Britisha, ali točan datum još ne znamo, možda početak kolovoza. Vraća se i norveški avioprijevoznik za rujan i očekujemo pojačan promet na ruskome i ukrajinskom tržištu, već od sredine idućeg tjedna. rekla je Nina Vojnić Žagar, direktorica Zračne luke Pula.

Uz malo sreće i ako ne bude neugodnih epidemioloških iznenađenja, u pulskoj zračnoj luci očekuju 35-postotno ostvarenje prometa iz odlične 2019., odnosno oko 300 tisuća putnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!