15:25 / 13.12.2018.

Autor: D.M./HRT

Nakon glasovanja za Bandićev proračun Ćorić izbačen iz HSS-a

-

-

Foto: - / -

Ćorić je naime - jedan je od trojice gradskih zastupnika koji su digli ruku za proračun gradonačelnika Milana Bandića.
"Donijeli smo odluku da se Ilija Ćorić, dosadašnji glavni tajnik stranke momentalno udalji iz stranke i dobiva momentalni otkaz", izjavio je na izvanrednoj konferenciji za novinare predsjednik HSS-a Krešo Beljak. Ćorić je naime - jedan je od trojice gradskih zastupnika koji su digli ruku za proračun gradonačelnika Milana Bandića.

- VIDEO: Izglasovan zagrebački proračun s rezultatom 26:24
- Polovanec obrazložio zašto nije glasovao protiv proračuna
- Stanke u raspravi o proračunu; Mrak-Taritaš iznosi "tri scenarija" 
-
Otvoreno: Hoće li Zagrepčani na nove izbore 

"To što je napravio ide njemu na čast, a zašto je to napravio - ne znam. Jasno je SMS-om sinoć dao do znanja da će glasati protiv proračuna kao što je bio dogovor Kluba u kojem je do danas djelovao. Od danas nije niti član tog kluba", dodao je Krešo Beljak. "To što je napravio ide njemu na čast, zbog čega je napravio ne znam, još jutros uoči skupštine SMS porukom je jasno dao do znanja da će glasati protiv proračuna, kao što je bio dogovor kluba u kojem je do danas djelovao, tvrdi Beljak.

Kazao je kako je Ćorićev postupak za njega potpuno iznenađenje, a tim je veće jer je riječ o dosadašnjem profesionalnom zaposleniku HSS-a. "No, očito je da nas u politici ništa ne može iznenaditi kad znamo tko je s druge strane - gospodin Bandić i gospodin Plenković. Jasno je da su to oni izrežirali", kazao je Beljak. Siguran je da se radi o korupciji te je pozvao institucije da istraže što to znači. Dodao je kako mu je Ćorić, kada ga je pitao zašto je tako glasovao, odgovorio da ga je na to natjerao život. "Kad meni kao predsjedniku, šefu i prijatelju, dojučerašnjem i današnjem, kaže da ga je život natjerao, ne znam što bi to trebalo značiti osim da su ga kupili", smatra Beljak.Beljak je također odbacio optužbe Zlatka Hasanbegovića (Neovisni za Hrvatsku) da se, vezano uz glasanje za zagrebački proračun, radi o dogovoru njega i Kosora s Plenkovićem, rekavši kako ne bi izbacio čovjeka iz stranke i dao mu otkaz da je to točno. Odgovorio je i na izjavu Anke Mrak Taritaš da u Amsterdamskoj koaliciji nema mjesta za one koji koaliraju s Bandićem i HDZ-om te da očekuje Beljakov odgovarajući potez. "Nisam stekao dojam da bi Anka Mrak Taritaš mene ili bilo koga iz HSS-a krivila za to, ja sam uvjeren da Amsterdamska ide dalje, ne samo to nego ćemo se pojačati s pravim političarima i biti alternativa ovoj truleži koja vlada političkom scenom u Hrvatskoj", rekao je Krešo Beljak.

"Podržao sam proračun, jer je to u interesu građana grada Zagreba. Pojedine političke opcije ne dijele taj interes. Postoji u Skupštini nekolicina vrlo kvalitetnih pojedinaca  poput Mišića, Tomaševića, Mrak Taritaš, ali ne postoji politička snaga koja bi na izborima polučila rezultat", kazao je Ilija Ćorić iz HSS-a i na novinarsko pitanje je li mu u zamjenu za glasovanje ponuđena nekakva protuusluga.Marija Sumpor iz Nezavisne liste Zagreb - NLZG potvrdila je kako je iz stranke izbačen zastupnik Jozo Miličević. Na zajedničkoj sjednici Glavnog odbora i Predsjedništva 8. godine odlučeno je da zastupnici stranke u Skupštini Grada Zagreba neće podržati prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2019. godinu, a Milićević je odlučio glasovati suprotno.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!