Nakon HRT-ova priloga, kuharica napokon u kuhinji!

22.10.2018.

17:33

Autor: S.J./HRT

-

-

Foto: - / -

Nakon HRT-ova priloga u osnovnoj školi Meterize u Šibeniku zaposlena je kuharica na puno radno vrijeme.
Nakon HRT-ova priloga u osnovnoj školi Meterize u Šibeniku zaposlena je kuharica na puno radno vrijeme. Na radost 110 djece, koja od ove školske godine jedu topli obrok. Naime, školska kuhinja bila je prazna godinama jer je resorno ministarstvo odbijalo zaposliti kuharicu. No nakon našeg priloga to se promijenilo.

Kuhinja vrijedna pola milijuna kuna napokon ima svrhu. "Promijenilo se to, na moju veliku sreću i zadovoljstvo, a zahvaljujući vama - hvala, da smo mi dobili puno radno vrijeme za našu kuharicu", kaže Margit Vrbičić, ravnateljica OŠ Meterize iz Šibenika. A to znači kuhani obrok, zasad dvaput tjedno.

Kada smo ih posjetili na meniju su bili: dinstani kupus, restani krumpir, hrenovka. Sljedeći utorak je bolognese - paštašuta, a u četvrtak će biti grah s varivom. Sve to za 170 kuna mjesečno, što je izabrala trećina roditelja.

Iz Ministarstva obrazovanja kažu - bit će promjena. "Mi naravno imamo plan da koristimo europske fondove u razdoblju od 21. do 27., i za unaprjeđenje kako infrastrukturnog dijela, tako i za edukaciju o zdravoj prehrani. A krajnji je čas, jer u Hrvatskoj svako treće dijete ima višak kilograma", poručuje ministrica Blaženka Divjak.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!