13:27 / 03.09.2019.

Autor: HRT

Nakon podizanja optužnice oglasio se Todorić

-

-

Foto: - / -

Nakon optužnice koju je podiglo državno odvjetništvo, oglasio se bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić.
Nakon optužnice koju je podiglo državno odvjetništvo, oglasio se bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić. Na svom je blogu najnovije poteze DORH-a pripisao premijeru Andreju Plenkoviću, odnosno njegovu nalogu.

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

"Najnoviji potezi DORH-a, nedvojbeno po nalogu Andreja Plenkovića i njegovih poslušnika, otkrivaju (po tko zna koji put) sav jad njegovog urušenog režima. U očajničkoj želji da svima nama ponovno ponovi mantru kako je otimačina, pljačka i uništavanje Agrokora junački legalni potez, ponovno koristi pravosudne institucije čiji su zaključci u objavljenim optužnicama u najmanju ruku netočni i zasnovani na insinuacijama. Samim time bit će i jednostavno pobiti na sudu iako sam potpuno uvjeren da su lažne optužbe pobijene već u prethodnim fazama izvida i istrage.

Nažalost, potpuno je jasno da je takav način shvaćanja politike i moći itekako stil Andreja Plenkovića koji koristi cjelokupni represivni aparat za eliminaciju političkih protivnika i prikrivanje epske pljačke u Agrokoru. Skupina njegovih odabranika, uz obilno političko sponzorstvo premijera Plenkovića, u vlastite je džepove strpala stotine milijuna eura nepripadne imovinske koristi.

Stoga i ne čudi da se svih koji ne dopuštaju da se taj kriminal zaboravi rješava po poznatom receptu iz svoje političke platforme - kaznenim progonom za nepostojeća protuzakonita djela. Ali Borg, Lex Agrokor, odabir savjetnika, roll up kredit i deseci drugih Plenkovićevih marifetluka se neće zaboraviti! Cilj ovakvog djelovanja je da se skrene pozornost s najveće političko kriminalno korupcijske afere u Republici Hrvatskoj koja i danas traje" - napisao je Ivica Todorić na svom blogu.

Podsjetimo, Zagrebačko županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića, nekadašnje izvršne dopredsjednice koncerna za poslovanje i razvoj Piruške Canjuge, bivšeg direktora za građevinske investicije Ante Huljeva i jedne austrijske državljanke.

Prema Todorićevu nalogu, Agrokor je 2013. platio milijun i 250 tisuća eura jednoj švicarskoj "off shore" tvrtki za savjetodavne usluge za koje se znalo da nikada neće biti obavljene. Stvarni vlasnici te tvrtke bili su Piruška Canjuga i Ante Huljev. Isplaćeni novac i dalje je na računu jer su ga švicarske vlasti, prema zahtjevu DORH-a, blokirale.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!