16:15 / 22.05.2019.

Autor: M.Š./Hina

Nakon pokušaja bijega uhvaćeni lopovi koji su pljačkali kampere

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U pokušaju nove provale uhićena su dvojica kradljivaca koje policija sumnjiči da su pokrali čak šest turističkih kamper vozila na odmorištima autoceste A-1 u Draganiću i Vukovoj Gorici, doznaje se u karlovačkoj policiji.
U pokušaju nove provale uhićena su dvojica kradljivaca koje policija sumnjiči da su pokrali čak šest turističkih kamper vozila na odmorištima autoceste A-1 u Draganiću i Vukovoj Gorici, doznaje se u karlovačkoj policiji.

Tijekom uhićenja osumnjičeni su pružali otpor i pokušali pobjeći pa je jedan policajac i lakše ozlijeđen. Osim za šest teških krađa stvari iz kampera prijavljeni su i za oštećenja tuđe stvari i prisile prema službenoj osobi.

Policija je izvijestila da je u ranim jutarnjim satima 21. svibnja provela takozvane "prikrivene policijske radnje" i na autocesti A-1 na odmorištu Draganić zatekla i spriječila dvojicu osumnjičenih u provali u kamper njemačkih registracija u vlasništvo 65-godišnjeg njemačkog državljanina.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičenici stari 51 i 38 godina, u razdoblju od 3. do 21. svibnja na autocesti A-1 na odmorištima provaljivali u kamper vozila i to u tri na području Draganića i tri na području Vukove Gorice, iz kojih su otuđili novac, dokumente i druge predmete.

Naime, nakon što je 51-godišnjak spriječen u počinjenju kaznenog djela, pokušao je pobjeći, ali su ga u bijegu spriječili policijski službenici.

Istovremeno su drugi policijski službenici  vozilom prepriječili put 38-godišnjaku koji se automobilom pokušao udaljiti s mjesta događaja i tada je svojim autom udario u službeno policijsko vozilo i pričinio štetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!