20:14 / 03.06.2020.

Autor: Eli Lazarova Sladić, Iva Bruči/HRT

Nakon potresa iz stana pod nebo

-

-

Foto: - / -

Petru Jurca vrijedan je čovjek koji se našao u nevolji. Prihvatio bi i najskromniji smještaj, samo da nije na cesti.
Petru Jurca došao je prije 8 godina iz Rumunjske. Odlazio, dolazio, trudio se zaraditi i ponešto uštedjeti... Karantena mu je zatvorila put prema kući, a potres ga je ostavio bez krova nad glavom.

Bio je podstanar u Zvorničkoj ulici u Zagrebu, u maloj trošnoj sobici sa svojim psićem. U ponedjeljak ga je stanodavka iselila jer mora popraviti kuću koja je stradala u potresu. Spavao je u parku, na klupici.

I kao da nije dovoljno što je i sam ostao na cesti, trebao je zbrinuti i svog psića. - Da spava sa mnom vani, bilo mi je žao. Bilo mi je žao njega jer ja mogu bilo gdje spavati, a zbog njega mi se kida duša. Tako je pametan bio. Našao sam ga na cesti, ovako je bio malen. Padala je neka kiša, da te bog sačuva. Uhvatio sam ga, primio i odnio doma, okupao ga, kupio sam sprej za buhe i sve je bilo super. Ali evo što se desilo sada. I pitao sam onu gospođu koja prodaje cvijeće bi li bi mogla staviti oglas na internet pa da to riješimo, žao mi je da spava vani sa mnom. To sam gospođi ujutro rekao i oko 5-6 sati popodne su došli po njega - ispričao nam je.

Zadovoljan je što je pas zbrinut, ali mu strašno fali, sinoć ga je, kaže i sanjao.

Petru Jurca vrijedan je čovjek koji se našao u nevolji. Prihvatio bi i najskromniji smještaj, samo da nije na cesti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!