Nakon raspada vladajuće koalicije, pulski IDS jedva čeka izbore?

25.03.2022.

17:13

Autor: Jasminka Kalčić/Regionalni dnevnik IMS-a/HTV/HRT

Pula/arhivska fotografija

Pula/arhivska fotografija

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

U najvećoj oporbenoj stranci u Puli, IDS-u, osuđuju raspad vladajuće koalicije u najvećemu istarskom gradu. Podsjetimo, jučer je pulski gradonačelnik Filip Zoričić objavio da nema dogovora između njega i partnera te da će vrijeme koje dolazi pokazati hoće li Puli trebati novi izbori.


Prošlo je tek 10 mjeseci ili, kako je to pulski gradonačelnik Filip Zoričić jučer rekao, prošlo je već 10 mjeseci, a Pula stagnira. Je li koalicijska ljubav između njega nezavisnog i stranaka Možemo i SDP pukla zbog pitanja uređenja gradskog šetališta Lungomare, sad je manje važno. Znaju svi koji su raskid prošli, razlog je nevažan, funkcionalnost je ono što sve zanima. A nje očito nema.


- Deset mjeseci sporosti. Takav način rada meni nije više odgovarao. Ja želim da to ide puno dinamičnije, da krovni projketi idu naprijed. Mi smo svi legitimno izabrani kako kolegice i kolege u gradskom vijeću, tako i ja kao gradonačelnik imenom i prezimenom. Na takav smo način odgovorni prema građanima, kazao je Zoričić.


Gradonačelnik je plašljiv i nesvjestan rizika raskida, poručuju mu iz platforme Možemo!. Dok SDP i dalje pruža ruku suradnje svima, pulski HDZ sve, pak, proziva za neodlučnost i nerad. Najveći oporbenjaci, IDS, čini se, jedva čekaju nove izbore. I možda povratak na tron na kojem su bili gotovo 20 godina.


- Ili neka se skockaju i dogovore, kako smo vidjeli s jučerašnje presice i njegovog statusa na Facebooku, mislimo da se neće dogovoriti, ali trebali bi probati, ako ništa drugo, još jednom sjesti. Ako ne ide, ništa, raspisati nove izbore, kaže Daniel Deković iz pulskog IDS-a.


Izbori nisu tako blizu. Sada slijede pokušaji pregovora i dogovora, zasjedanja gradskog vijeća i donošenje odluka važnih za život Pule. Ne bude li to funkcioniralo, novi su izbori neizbježni.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!