14:31 / 18.07.2020.

Autor: HRT/Hina

Nakon što je oštetio dva policijska vozila, kod Vukovara zaustavljen Nizozemac

Ilustracija, foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Ilustracija, foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Policija navodi kako je u kombi vozilu prevozio strance različitih državljanstava.
Vukovarsko-srijemska policija u petak navečer je na postavljenoj blokadi kod Vukovara zaustavila i uhitila 18-godišnjeg državljanina Nizozemske koji je  u kombi vozilu njemačkih registracijskih oznaka krijumčario strance koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. 

Iz PU vukovarsko-srijemske u subotu su izvijestili kako se nizozemski državljanin prethodno u 22.40 sati u Sotinu nedaleko od Vukovara nije zaustavio na znakove zaustavljanja policijskih službenika, već se, nakon što je udario i oštetio policijsko vozilo, uputio prema Vukovaru. Tu je, na policijskoj blokadi,  također udario i oštetio policijsko vozilo, ali je vozilo zaustavljeno, a on uhićen.

Policija navodi kako je u kombi vozilu prevozio strance različitih državljanstava, ne navodeći broj zatečenih stranaca, za koje se sumnja da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim nizozemskim državljaninom kako bi se utvrdile sve okolnosti tog događaja te načina ulaska i boravka stranaca u Hrvatskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!