Nakon što je Golfom udario policajca, Božić bježao s isključenim svjetlima

03.12.2022.

12:49

Autor: Hina/HRT/R.S.

Privođenje osumnjičenika

Privođenje osumnjičenika

Foto: PU SDŽ / PU SDŽ

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) objavilo je na svojim stranicama kako je Ivan Božić (29), koji je u srijedu automobilom udario policijskog vježbenika u središtu Splita, s mjesta događaja golfom bježao prema Solinu i Klisu s ugašenim svjetlima.


Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak 30. studenog 2022. u 00:52 sati u Splitu, upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen Golf splitskih registarskih oznaka iz smjera juga prema sjeveru te se nije zaustavio na znak, zapovijed policijskog vježbenika Postaje prometne policije Split koji je u tom trenutku obavljao poslove nadzora i kontrole prometa, navodi se.


Kako dalje piše, osnovano se sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak, s nakanom da ga usmrti, bez smanjivanja brzine, u naletu prednjim dijelom osobnog vozila udario policijskog vježbenika i preko osobnog vozila odbacio ga na kolnik pri čemu je oštećenik zadobio teške i za život opasne ozljede. Uz to se osnovano sumnja da je nakon toga, bez zaustavljanja i s isključenim svjetlima na osobnom vozilu, nastavio vožnju prema Solinu i Klisu.


Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 29-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je taj prijedlog i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!