Napadaču na Ivoševića određen istražni zatvor

28.09.2022.

12:50

Autor: Hina/E.P.C.

Napadaču na Ivoševića istražni zatvor

Napadaču na Ivoševića istražni zatvor

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Muškarca (24) koji je prijavljen da je početkom rujna napao splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića, a osumnjičen je i zbog nasilja u obitelji, ispitao je sudac istrage i odredio mu jednomjesečni istražni zatvor, doznaje se na Županijskom sudu u Splitu.  

Policija je osumnjičenog, nakon 23 dana bijega, uhitila u ponedjeljak i privela u postaju gdje je nad njim obavljeno kriminalističko istraživanje.


Osumnjičeni 24-godišnjak je uz kaznenu prijavu u utorak ujutro predan pritvorskom nadzorniku, a sudac istrage ga je saslušao tek jutros, i to ne samo na okolnosti prijetnje dogradonačelniku, već prvenstveno zbog nasilja u obitelji.


Istražni zatvor određen mu je zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.


U kaznenoj prijavi navodi se kako je od svibnja do rujna ove godine, protivno Zakonu o zaštiti nasilja u obitelji, svoju izvanbračnu suprugu učestalo čupao za kosu, naguravao se s njom, razbio joj mobitel i vikao na nju zaprijetivši joj.


Uz kaznenu prijavu zbog nasilja u obitelji i prijetnje prema bliskoj osobi prijavljen je i zbog prijetnje dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću.


Incident s dogradonačelnikom dogodio se 3. rujna oko 16 sati na Kruševića gumnu, u središtu Splita, gdje je 24-godišnjak šakom u glavu udario Ivoševića nakon čega se dao u bijeg.


Dogradonačelnik je nakon toga otišao u bolnicu gdje su mu utvrdili lakše tjelesne ozljede te je sve prijavio policiji. Nakon incidenta Ivošević je objavio da je u toj situaciji reagirao na obiteljsko nasilje u susjedstvu s obzirom da je čuo kako žena koja je živjela s 24-godišnjakom viče.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!