Napadnuti u Imotskom je na respiratoru, osumnjičenom istražni zatvor

19.06.2022.

11:29

Autor: Vijesti u 11/IMS/M.Š./HRT

KBC Split

KBC Split

Foto: HTV / HRT

Mladić (20) koji je na svadbi u Imotskom fizički napao muškarca (27), koji je teško ozlijeđen i liječnici mu se bore za život, završio je u istražnom zatvoru na Bilicama zbog kaznenog djela osobito teške tjelesne ozljede.

Liječnici u KBC Split bore se za život 27-godišnjaka koji ima teške ozljede mozga i priključen je na respirator.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu u subotu je, nakon prvog ispitivanja osumnjičenika, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 20- godišnjaka kojeg se sumnjiči da je u petak oko 19 sati tijekom svadbe u Imotskom, na kojoj je bio gost sa djevojkom, došao u konflikt sa 27- godišnjakom.

Sve je započelo nakon što je 27- godišnjak dobacivao njegovoj djevojci i nastavio iako mu je 20- godišnjak rekao da se odmakne nakon čega se počeo naguravati sa starijim muškarcem, te ga udario lijevom nogom u glavu.

Muškarac (27) je od udarca pao na tlo udarivši glavom pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede mozga koje su po život opasne.

Nakon što mu je zadao udarac, 20- godišnjak je pobjegao, no ubrzo je uhićen.

Općinsko državno odvjetništvo je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela predložilo određivanje istražnog zatvora protiv 20- godišnjaka, te je sudac istrage prihvatio prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

"Pacijent na respiratoru"

- Pacijent je primljen u Intezivnu jedinicu zbog teških tjelesnih ozljeda, trenutačno je stanje ozbiljno, nalazi se pod svim mjerama intenzivnog liječenja. Nalazi se na respiratoru, a o detaljima ne smijem govoriti, istaknuo je za HRT Darko Ilić, dežurni liječnik u Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!