Napao dvoje djece - 11-godišnjaci izvan životne opasnosti

14:53 / 17.08.2020.

Autor: Igor Rotim/Dnevnik 3/B.A./HRT

-

-

Foto: - / -

Muškarac srednjih godina u dva mjesta, Dardi i Mecama, oštrim predmetom napao je dvoje osnovnoškolaca.
Šokantan napad na djecu u Baranji. Muškarac srednjih godina u dva mjesta, Dardi i Mecama, oštrim predmetom napao je dvoje osnovnoškolaca. Jedanaestogodišnjaci su u šoku, jedno je dijete kod kuće, a drugo u bolnici, pukom srećom, izvan životne opasnosti.

Sumanuti napad započeo je u 10 sati prijepodne. 49-ogodišnjak je, prema neslužbenim podacima, nasumce odabrao žrtvu, 11-godišnje dijete koje je izašlo iz trgovine. Ozlijedio ga je oštrim predmetom, nalik na odvijač. Nakon napada djetetu su u pomoć priskočile radnice iz trgovine i mještani iz obližnjih kuća.

- Još kaže mali, "pa nisam mu ništa radio, zašto me dirao". Dijete se uplašilo. Sjedio je na travi, još ja podig'o odozada majicu, gledam, to je uboda po leđima bož' sačuvaj, govori nam Aleksandar Kovač iz Darde.

- Tko će ga znat', možda nije kako treba, možda je čovjek bolestan, ja nit ga znam, nit ga poznam, nisam čovjeka nikad vidio, dodao je. 

Napadač odmah nakon napada sjeda na bicikl i odlazi do susjednih Meca u kojima i živi.

Motivi brutalnog napada na djecu potpuno su nejasni, mještani spominju neplaćene račune za struju, ali ništa što bi makar izdaleka upućivalo na razloge ovakvog suludog čina.

Samo deset minuta nakon prvog napada, u stambenom naselju u Mecama, uz cestu nailazi na drugo dijete, iste dobi. Napada i njega.

- Dijete je išlo od bake, tu na samom raskrižju je on naišao, uzeo bicikl, srušio ju je, po priči njenoj, i ubo je valjda tim nekim probijačem i glavu joj je razbio, kaže Milorad Unčanin iz Meca.

Napadnuta djeca nisu ni u kakvoj vezi s napadačem, čini se da su mu se tek slučajno našla na putu. Jedno je dijete nakon liječničke pomoći pušteno na kućnu njegu, a drugo je zadržano na liječenju u osječkom KBC-u s ozljedama koje nisu životno opasne. Napadač je uhićen dvadesetak minuta nakon što je napao drugo dijete.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!