18:55 / 26.01.2018.

Autor: HRT

Napokon obnovljena poliklinika u Klinici za očne bolesti KBC-a Sestre milosrdnice

-

-

Foto: - / -

U KBC-u Sestre milosrdnice u petak je otvorena obnovljena poliklinika Klinike za očne bolesti.
U KBC-u Sestre milosrdnice u petak je otvorena obnovljena poliklinika Klinike za očne bolesti, u koju je uloženo dva milijuna kuna, zahvaljujući čemu je ambulantni dio klinike po prvi puta renoviran nakon 1975. godine.

"Renovirano je između 600 i 700 četvornih metara prostora u kojem su ambulante za rad s vanjskih pacijentima, dijagnostički dio i dio za male operativne zahvate", rekao je predstojnik Klinike Zoran Vatavuk.

Sredstva za obnovu osigurali su Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb, ali i djelatnici Klinike, koji su se osim novčanih priloga odrekli prihoda od kliničkih studija i tako donirali oko 300.000 kuna.

U Klinici za očne bolesti liječe se pacijenti iz Zagreba i Zagrebačke županije, no veliki broj pacijenata dolazi i iz drugih hrvatskih županija te Bosne i Hercegovine.

U Klinici je 75 zaposlenih -  23 liječnika i 51 medicinska sestra, a dijagnosticiraju se i operiraju gotovo sva očna oboljenja. Zbog stručnosti djelatnika i specifičnosti rada Klinika za očne bolesti je proglašena Referentni centrom Ministarstva zdravstva za genetičke bolesti oka, za glaukom te kataraktu i refraktivnu kirurgiju oka.

Ravnatelj bolnice Mario Zovak rekao je kako je prošla godina za KBC bila financijski teška jer je svaka kuna ulagana u lijekove i medicinski materijal, pa nije bilo velikih kapitalnih ulaganja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!