14:18 / 22.05.2018.

Autor: M.M./Hina

Narod odlučuje: Do nedjelje prikupili smo 205.000 potpisa

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Unatoč svim lažima, manipulacijama i opstrukcijama, zaključno s nedjeljom 20. svibnja prikupili smo 205.000 potpisa, rekao je koordinator Građanske inicijative "Narod odlučuje" Zvonimir Troskot.
Koordinator građanske inicijative "Narod odlučuje" Zvonimir Troskot, koja je pokrenula prikupljanje potpisa za održavanje referenduma o izmjenama izbornog sustava, izvijestio je da su, unatoč opstrukcijama, do nedjelje prikupili 205.000 potpisa.

Unatoč svim lažima, manipulacijama i opstrukcijama, zaključno s nedjeljom 20. svibnja prikupili smo 205.000 potpisa. Prikupljamo oko 25.000 dnevno i prema našim procjenama danas ćemo imati oko 250.000 potpisa, izvijestio je.

Ustvrdio je da je inicijativa pogodila u neuralgični živac lažne hrvatske politike. Imenovao je pritom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića (BM 365 - Stranka rada i solidarnosti), riječkog Vojka Obersnela (SDP) i osječkog Ivicu Vrkića (HDZ i partneri) te zaključio da su se hrvatski političari odijelili od hrvatskih građana.

Svjedočimo da se od prvih dana opstruira njihovo građansko pravo po pitanju referenduma, a i vidljivo je da se hrvatski političari boje građana, dodao je.

Želimo im poručiti da građani RH mogu i žele birati one koji će ih zastupati u Hrvatskom saboru, naglasio je te ih pozvao da podupru ovu inicijativu.
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!