17:28 / 08.05.2019.

Autor: HRT

"Narod odlučuje" podržava inicijativu "67 je previše"

-

-

Foto: - / -

Građanska inicijativa "Narod odlučuje" je pozvala građane da podrže referendumsku inicijativu "67 je previše", kojom sindikati žele spriječiti dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina.
Građanska inicijativa "Narod odlučuje" u srijedu je pozvala građane da podrže referendumsku inicijativu "67 je previše", kojom sindikati žele spriječiti dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina.

-
Pozivamo sve hrvatske građane, posebno naše volontere, koordinatore, sve one ljude koji su nas podupirali i koji su s nama prolazili proces potpisivanja za referendum, da najkasnije do subote, 11. svibnja izađu i svojim glasom (potpisom) podrže referendumsku inicijativu, odnosno referendum o mirovinskom sustavu, rekla je članica inicijative "Narod odlučuje" Sanja Bilač na konferenciji za novinare u Splitu.

Građani će tako, istaknula je, dati podršku ne samo sindikatima i referendumskoj inicijativi, nego je - njihov glas u interesu demokracije u Hrvatskoj, jer smo se osvjedočili da aktualni Plenkovićev režim upravo to radi - dokida demokratske razvijene standarde u Hrvatskoj.

Svojim glasom hrvatski će narod imati prigodu glasovati protiv režima koji je na vlasti, koji koristi javni novac i to javno priznaje i potvrđuje - novac građana, protiv režima koji stavlja u službu sve državne institucije i državne službenike da, zapravo, zloupotrebljavaju svoj položaj i svoje ovlasti, poručila je Bilač i dodala kako "takvo licemjerje" hrvatska država u svojoj novijoj povijesti još nije imala.

Primjerice, ministar Pavić, egzekutor politike koja je na djelu, kaže - sindikati nisu vjerodostojni. Zamislite, kad takvo nešto može kazati ministar jedne vlade koja se toliko iskompromitirala kroz proces 'Narod odlučuje', koji su radili nezakonito i javno vrijeđali narod, dodala je Bilač.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!