11:18 / 12.04.2018.

Autor: D.P./Hina

Narušavanje statike bočnog zida uzrok urušavanja silosa u Đurđancima

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Policija navodi kako se prilikom čišćenja tla u prostoru dijela silosa na farmi u Đurđancima, uslijed narušavanja statike, urušio dio zida.
Narušavanje statike bočnog zida uzrok je urušavanja silosa u Đurđancima, kod Đakova, u kojemu su u srijedu poginula dvojica muškaraca, a treći je teško ozlijeđen, izvijestila je u četvrtak osječko-baranjska Policijska uprava.

Policija navodi kako se prilikom čišćenja tla u prostoru unutarnjeg dijela silosa na farmi u Đurđancima u srijedu oko 17 sati, uslijed narušavanja statike bočnog zida, urušio dio zida izrađen od betonskih blokova.

Dijelovi zida pali su na trojicu muškaraca, a uslijed višestrukih ozljeda na mjestu događaja poginuli su 71-godišnjak i 32-godišnjak, dok je ozlijeđenom 30-godišnjaku pružena liječnička pomoć u osječkoj bolnici, gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozlijede, odnosno otvoreni prijelom potkoljenice noge.

Mrtva tijela 71-godišnjaka i 32-godišnjaka također su prevezena u osječki KBC radi obdukcije, a policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju okolnosti ovog tragičnog događaja.
Nedaleko od Đakova urušio se silos, dvije osobe poginule

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!