15:55 / 14.05.2019.

Autor: HRT

"Nasilje u svakom obliku je zločin"

-

-

Foto: - / -

Veleposlanici Francuske, Irske, Norveške, Švedske i Španjolske te otpravnica poslova Kanade sudjelovali su u panel raspravi "Ne nasilju". Iznijeli su iskustva i načine borbe protiv nasilja u obitelji iz svojih zemalja.
Veleposlanici Francuske, Irske, Norveške, Švedske i Španjolske te otpravnica poslova Kanade sudjelovali su u panel raspravi "Ne nasilju". Iznijeli su iskustva i načine borbe protiv nasilja u obitelji iz svojih zemalja.

Istaknuto je da je, uz snažne kampanje, nužna edukacija i suradnja svih u sustavu.

- 32 posto Irkinja u dobi između 18 i 24 godine iskusilo je neku vrstu seksualnog zlostavljanja u proteklih godinu dana. To je više od jedne trećine žena! I to je šokantna statistika!, istaknula je Olive Hempenstall, veleposlanica Irske u Hrvatskoj.

- Nasilje u svakom obliku je zločin, to je kršenje ljudskih prava i dostojanstva. Događa se u svim zemljama, na svim razinama društva, poručila je Astrid Vestro, veleposlanica Kraljevine Norveške u Hrvatskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!