14:10 / 21.09.2020.

Autor: HRT

Nastavak priče o štencima iz Odre - slijedi sudski epilog

Foto: Azil Dumovec

Foto: Azil Dumovec

Foto: - / -

Kada je i posljednje štene uginulo, u azilu Dumovec su odlučili da krivac za ovo strašno nedjelo neće proći nekažnjeno - sve informacije su ustupili komunalnom redarstvu i veterinarskoj inspekciji.
Azil Dumovec u kolovozu je preuzeo leglo koje je u vreći odbačeno u jedno polje u Odri. Štenad je bila stara dva do tri dana i u jako lošem stanju – dehidrirani i puni crva. Pretpostavlja se da su odbačeni čim su došli na svijet.

Unatoč svim naporima koje su poduzimali kako bi ih spasili, počeli su ugibati. U Dumovcu su davali sve od sebe da se oporave, ali spasa im nije bilo.Kada je i posljednje štene uginulo, odlučili su da krivac za ovo strašno nedjelo neće proći nekažnjeno. Sve informacije su ustupili komunalnom redarstvu i veterinarskoj inspekciji.

Brzo je pronađen vlasnik kujice za koju se sumnjalo da je majka štenadi, a  DNK analiza to je i potvrdila. Vlasnik je otprije poznat po lošem odnosu prema svojim psima - nije ih ni čipirao ni cijepio. Sada mu se na teret stavlja kazneno djelo. Iz azila Dumovec poručuju kako se nadaju da više nitko neće sa štencima pokušati učiniti nešto slično.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!