Nastavlja se akcija darivanja plišanaca mališanima u KBC-u Rebro

13.05.2021.

08:05

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/B.A./HRT

Gordan Ćelić i Ana Ljubas

Gordan Ćelić i Ana Ljubas

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Nastavlja se lijepa akcija darivanja plišanaca mališanima u KBC-u Rebro u Zagrebu, koje je započelo još prošle godine u predbožićno vrijeme. Kako građani mogu poslati darove jutros nam je u HTV-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska objasnila pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo KBC-a Rebro Ana Ljubas.

- KBC Zagreb tradicionalno naše male pacijente daruje prigodnim darovima za Svetog Nikolu i za Božić, rekla je Ljubas.


Dodala je kako je sestra Bernardica Pavlić Pračić, dobri duh trijaže, uredila prostor s božićnim drvcem, a kako je ostalo darova i dječjih Biblija, donijeli su ih pod bor kako bi ih mali pacijenti uzimali.


- Do Božića je svaki dan svako dijete koje je ovdje došlo moglo izabrati igračku, objasnila je Ljubas.


Bernardica je ponovno uredila prostor za Uskrs, a onda su se na društvenim mrežama počele dijeliti fotografije zadovoljne djece, i tako se akcija nastavila. 


- Ona je komunicirala s našim kolegicama u dnevnim bolnicama i primijetili su da su djeca suradljivija, da manje plaču, da pristaju na pregled i Bernardica, naš dobri duh, nije htjela odustati od toga, rekla je Ljubas.


Sugrađane se i dalje poziva da doniraju igračke - koje je potrebno oprati i upakirati u celofan ili vrećicu. Ljubas moli da se ne dovozi mimo dogovora jer je nezgodno darove prihvaćati u vrijeme kad se radi trijaža, a tu je i problem skladištenja. Igračke je moguće poslati i poštom na KBC Zagreb.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!