20:25 / 20.04.2019.

Autor: Silvana Skočajić/HRT

Nastavlja se subvencioniranje stambenih kredita

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zahvaljući subvencioniranim kreditima, u protekle dvije godine 5300 mladih riješilo je stambeno pitanje izgradnjom ili kupnjom kuće ili stana.
Zahvaljujući subvencioniranim kreditima, u protekle dvije godine 5300 mladih riješilo je stambeno pitanje izgradnjom ili kupnjom kuće ili stana. Država će ove godine za subvencije izdvojiti 80 milijuna kuna. Zbog toga  je dodatno oživio i građevinski sektor, ali rastu i cijene nekretnina.
 
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar izjavio je kako se uvodi novina - dodatno subvencioniranje kredita za svakog maloljetnog člana kućanstva na dan podnošenja zahtjeva za jednu godinu.

Korisnici kredita smatraju da ima još prostora za poboljšanje - za prvu nekretninu ukinuti porez na nekretnine.

Potražnja za stanovima i dalje će rasti, što pak utječe i na rast cijena. Cijene su jako porasle, a to nam se već jedanput dogodilo. Kad je prestalo subvencioniranje cijene su pale, vjerojatno će se to dogoditi opet, kaže Katarina Sikavica iz Sektora za graditeljstvo pri HGK.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!