22:34 / 14.11.2021.

Autor: T.V./HRT

Nastavlja se sukob predsjednika i premijera

Predsjednici Vlade i Republike Plenković i Milanović

Predsjednici Vlade i Republike Plenković i Milanović

Foto: HTV / HRT

I danas je nastavljen verbalni rat predsjednika Republike i premijera putem medija. U fokusu polemike i dalje je ministar obrane Mario Banožić za kojega je Zoran Milanović danas rekao da se ponaša kao kriminalac. HDZ je optužio - da je predsjedniku Republike, zakonskim izmjenama 2018.-te, preko noći oduzeo ovlasti slanja vojnika u inozemstvo, te da on takav protuustavan zakon neće poštovati. Premijer pak poručuje da se politikantskim igricama i nebitnim bavi onaj koji ima mnogo vremena, a malo ovlasti.


- Ne znam, ne vidim po čemu bi on bio korumpiran, po čemu bi on bio slučaj za Olaf, po čemu bi on bio ludonja. Znate nekad ljudi najčešće kada govore o drugima govore o sebi. To je isto dosta bitan element, rekao je premijer Andrej Plenković.

- Dakle gospodo nismo završili ovu priču. Onog trena kada se taj ministar makne i kada se brigadir koji je ponižen i prevaren od njega vrati u sustav možemo se početi pretvarati da su odnosi normalni do tada ne možemo. Imamo posla s lopovima, da li Vam je to jasno? Sa nasilnicima koji to rade zato što sada mogu. E nećeš majke mi, poručio je predsjednik Zoran Milanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!