20:27 / 05.11.2021.

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Nastavljaju se pregovori oko izmjena Zakona o radu

Pregovori oko izmjena ZOR-a

Pregovori oko izmjena ZOR-a

Foto: Dnevnik / HRT

Na prvom sastanku na kojem se uistinu pregovaralo o izmjenama Zakona o radu nije bilo riječi ni o jednoj važnoj temi, kao što su ugovori na određeno vrijeme, rad od kuće, dodatni rad ili onaj na izdvojenom mjestu. Na trosatnim razgovorima, koji se nastavljaju svakog petka, uglavnom su se bavili objašnjenjima određenih odredbi spornog Zakona.


- Danas smo ponovno zatražili od predlagača da za naredne sastanke dostavi obrazloženje koja se odredba zakona mijenja, koji je bio problem do sada u njezinoj primijeni, što se želi postići primjenom i na koji način će se to nadzirati, rekao je Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih sindikata.

- Devet je članaka o kojima smo otvoreno iznijeli svoje stavove. Pomoglo bi da smo prije sastanka imali detaljno obrazložene prijedloge izmjena od strane Ministarstva i to bi ubrzalo naš rad, rekao je Nenad Seifert, iz HUP-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!