07:03 / 26.03.2018.

Autor: D.M./HRT

Nastavljena potraga za mladićem koji je nestao u Visovačkom jezeru

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Mladića traže ronioci specijalne jedinice policije, pripadnici HGSS-a, vatrogasci i djelatnici Nacionalnog parka Krka. Privatna tvrka vlastitim sonarnim uređajem pretražuje dno Visovačkog jezera.
Nastavljena je potraga za 16-godišnjakom, koji je prije dva dana nestao u visovačkom jezeru. U potragu je danas uključeno 50 tak ljudi - tu su pripadnici HGSS-a sa specijalno obučenim psom, policija, vatrogasasci i mještani, a privatna tvrka vlastitim sonarnim uređajem pretražuje dno Visovačkog jezera. Uvjeti su teški - Krka je nabujala, voda je mutna, slaba je vidljivost, a temperatura vode je 7 stupnjeva Celzijevih. Mještani su u šoku. O stradalom mladiću govore u superlativima.Podsjetimo, u subotu oko 18 sati četiri maloljetne osobe s područja Skradina, Dubravica i Rupa veslale su Visovačkim jezerom u brodiću od 3 metra i pod zasad neutvrđenim okolnostima završile u jezeru nakon što se čamac prevrnuo samo dvadesetak metara od Visovca, otočića na kojem je franjevački samostan. Tri maloljetnika uspjela su se spasiti. Prevezeni su u šibensku bolnicu. Okolnosti nesreće još nisu poznate.

Još jedna potraga traje na rijeci Uni, na području općine Dvor. Nakon prevrtanja čamca u kojem su bile tri osobe, nestao je 13-godišnji dječak. Dvije starije osobe uspjele su se spasiti. Neslužbeno, riječ je o državljanima BiH. Kako postoji mogućnost da je dječak isplivao na hrvatskoj strani, u potragu je uključen i 21 pripadnik HGSS-a, među kojima su tri ronioca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!