Nastavljena potraga za nestalim Splićaninom, otac obavio razgovor u policiji

03.01.2022.

08:14

Autor: HRT/Hina/IMS/D.D.

Potraga za Matejom, u Beogradu i njegov otac

Potraga za Matejom, u Beogradu i njegov otac

Foto: Mateja Stanisavljevic/Milan Maricic / ATAImages/PIXSELL

Treći dan traje potraga za Splićaninom Matejom Perišem koji je 31. prosinca nestao u Beogradu, kamo je otišao na doček Nove godine. Mladić je posljednji put viđen u noćnom klubu blizu Save, a srbijanski mediji prenose da su njegov izlazak iz kluba zabilježile i nadzorne kamere. Matejev otac, Nenad Periš, jučer je došao u Beograd te je danas bio na razgovoru u policiji i od prijatelja je dobio od sina stvari. Kaže da je jako potresen i da je u Beogradu dobio svu moguću podršku i potporu i suosjećanje. 
Iz Beograda se za Vijesti u 17 javila reporterka HTV-a Marina Gantar i rekla kako su službene informacije jako šture te ih je jako malo.

- Ono što sa sigurnošću možemo reći, ovdje na terenu policijske patrole neprestano su u ophodnji. Tu je na rijeci i nekoliko brodova koji obilaze cijeli teren. Potraga traje od 0-24 i traje danima. Jedine službene informacije doznali smo iz obalne straže od kapetana Zdravkovića koji kaže da je rijeka na ovom mjestu dosta visoka, brza, čak 10 km/h, a blizu je i ušće. Činjenica je da je klub Gotik svega nekoliko metara od rijeke pa je svaka situacija moguća. Razgovarali smo maloprije i s ocem nestalog Mateja, Nenadom, koji je jučer došao u Beograd koji je potpuno shrvan. Bio je na razgovoru u policiji i od prijatelja je dobio od sina stvari. Kaže da je jako potresen i da je u Beogradu dobio svu moguću podršku i potporu i suosjećanje, izvijestila je Gantar.

Mladića su navodno posljednji put snimile nadzorne kamere kod noćnog kluba Gotik u beogradskoj Beton-hali, kako se stubama spušta prema splavima na Savi. 

Policija je zamolila građane da, ako imaju informacije o mladiću, obavijeste najbližu policijsku postaju. U potragu se uključio i mladićev otac koji je doputovao u Beograd.

- Ja sam roditelj koji možda u ovim trenucima previše razmišlja na emotivan način. U svakom slučaju, pustimo policiju da odradi svoj posao, kazao je Nenad Periš. Zamolio je još jednom sve ljude, ako imaju ikakvu informaciju o Mateju, makar i anonimno da mu je daju kako bi ga pronašli što prije.

Vučić kaže da policija ima ideju što se dogodilo 

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je da policija ima ideju što se dogodilo mladiću iz Splita koji je 31. prosinca nestao u Beogradu. Ne iznoseći pojedinosti, Vučić je rekao da će policija objaviti saznanja o nestanku Mateja Periše (29) u novogodišnjoj noći.

- Jutros sam dobio informacije o momku iz Splita i čekam nove. Ima detalja, ali to će policija prioćiti, rekao je Vučić novinarima. Dodao je da policija ima "skicu" događaja i nada da se će nestali mladić pronaći.

- Želim to i zbog njega i njegove obitelji. Jedino mogu reći naši nadležni rade sve i već imaju neku skicu onoga što se moglo dogoditi, rekao je Vučić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!