10:25 / 02.08.2020.

Autor: HRT

Nastavljena potraga za Poljakom na Biokovu

Foto: HGSS/Stipe Božić

Foto: HGSS/Stipe Božić

Foto: - / -

Treći dan potrage na terenu su pripadnici makarskog, splitskog i dubrovačkog HGSS-a, a teren se pretražuje psima i dronovima, doznaje se u makarskom HGSS-u.
Hrvatska gorska službe spašavanja (HGSS) u nedjelju je nastavila potragu za poljskim državljaninom na Biokovu koji je nestao u petak popodne na predjelu između Bukovca i Sv. Ilije.

Treći dan potrage na terenu su pripadnici makarskog, splitskog i dubrovačkog HGSS-a, a teren se pretražuje psima i dronovima. U potrazi sudjeluje posada transportnog helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.Najstrmiji dio planine pretražuju psi, a dronovi pomažu podno vrha Svetog Ilije, njegove posljednje poznate lokacije. Akcija je vrlo zahtjevna. Riječ je o jednom od najtežih i najopasnijih terena u Hrvatskoj.- To su visoke stijene razvijene u širini od 5 kilometara. Pretpostavljamo da je zalutao i sve je manje nade da ćemo ga danas naći, kaže Stipe Božić. Smatra kako bi mogao preživjeti, pod uvjetom da nije ozlijeđen. Ali da je neozlijeđen, vjerojatno bi već bio nađen ili bi se izvukao iz ove situacije. Međutim, baš na tom mjestu smo imali tri slučaja gdje su ljudi nestali i našlli smo ih mrtve, dodaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!