12:35 / 07.11.2020.

Autor: Regina Zubanović/Dnevnik/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Nastavljeno pošumljavanje Boranke

-

-

Foto: - / -

Više od stotinu volontera pošumljava područje koje je izgorjelo u katastrofalnom požaru 2017. kod mjesta Sitno Donje.
Najveća volonterska kampanja pošumljavanja požarišta Dalmacije - Boranka, koju organizira Savez izviđača Hrvatske, nastavljena je i danas na južnim padinama Mosora.

Više od stotinu volontera pošumljava područje koje je izgorjelo u katastrofalnom požaru 2017. kod mjesta Sitno Donje. U akciji Boranka dosad je sudjelovalo oko šest i pol tisuća volontera, a posadili su 65 tisuća stabala.

- Sudjelujem u ovoj akciji već dvije godine, a danas smo ovdje u logističkoj potpori. Sljedeći vikend ćemo saditi kao i prošlih godina, naglasio je izviđač Lovro Bralić.

- U svakom slučaju preporučeno je da se boravi na svježem zraku, a gdje je bolje nego na ovakvoj planini? Sunčan je dan, svježi zrak i nema ljepše stvari nego pomagati prirodi, rekao je poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske Dan Špicer.
Ispod Zvjezdanog sela na Mosoru posađeno je više od tisuću sadnica hrasta crnike, crnog bora i dvije tisuće sadnog materijala.

- Boranka se nastavlja, treću godinu zaredom. Dvadeseta akcija Boranke danas je na Mosoru, sa stotinama volontera, idemo dalje usprkos situaciji, evo poštujemo sve mjere, dodao je Špicer.

Akcija je dobila i prestižnu europsku nagradu. No više od ičega raduje ih nova ruka pomoći. Prilike za dati je, bit će već idućeg vikenda, jer "Boranka" se nastavlja!
 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!