Nastavljeno suđenje Dušku Tanaskoviću, optuženom za ubojstvo na Zrću

14.06.2023.

14:10

Autor: Vijesti/HRT/A.S.

Nastavljeno suđenje Dušku Tanaskoviću

Nastavljeno suđenje Dušku Tanaskoviću

Foto: Sime Zelic / PIXSELL

Na zadarskom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje srpskom državljaninu Dušku Tanaskoviću, optuženom za ubojstvo Crnogorca Gorana Vlaovića, u kolovozu prošle godine na Zrću. Iako su se očekivali završni govori obrane i optužbe, suđenje će biti nastavljeno novim psihijatrijskim vještačenjem, što je zatražila obrana. Obitelj ubijenog Vlaovića preko svojeg je odvjetnika zatražila odštetu od 300 tisuća eura. 

Optuženi Tanasković obratio se sudu prvi put i zatražio novog psihijatra jer mu postojeći, kako je rekao, odbija propisati svu potrebnu terapiju. Tanaskoviću je produljen istražni zatvor na još dva mjeseca, a novo ročište sazvano je za 13. srpnja.

- Jer mi je jučer dostavljena nova dokumentacija iz Srbije od roditelja okrivljenika. Iz koje je vidljivo da je on morao biti zatvoren u psihijatrijsku ustanovu i prije i poslije. To su nove okolnosti na koje vještak mora dati nekakav svoj osvrt, rekao je Vinko Gulišija, odvjetnik optuženog. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!