10:47 / 08.02.2021.

Autor: HRT

Prikazana emotivna poruka Zavadlava djevojci; Šerić: I dalje tvrdim da je bio neubrojiv

Filip Zavadlav

Filip Zavadlav

Foto: HTV / HRT

Županijski sud u Splitu odbio je novo psihijatrijsko vještačenje trostrukog ubojice Filipa Zavadlava. 

Zatražio ga je njegov branitelj Branko Šerić jer smatra kako u izvješću ima kontradiktornosti. U sudnici su prikazane Zavadlavove snimke pucanja iz puške i emotivna videoporuka djevojci koja ga je ostavila.

Zavadlav ni proteklih nekoliko noći nije spavao pa danas obranu nije iznosio, a nije siguran ni da će to učiniti na sljedećem ročištu - 19. veljače.

- Nisam zadovoljan da se radi o bitno smanjenoj ubrojivosti, već i dalje tvrdim da je Filip Zavadlav bio neubrojiv, što smo se i danas mogli uvjeriti pregledom snimke u kojoj je on potpuno rastrojen, kazao je novinarima njegov odvjetnik Šerić.

Zavadlav je optužen za tri teška ubojstva zbog čega mu prijeti maksimalnih 50 godina zatvora.

Prema optužnici, Zavadlav je 11. siječnja 2020. godine krenuo u ubilački pohod u samom središtu Splita, na Šperunu i Velom Varošu, naoružan Kalašnjikovim iz 'bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno', kako stoji u optužnici. Likvidirao je Marina Bobana, Juricu Torlaka te Marina Ožića Paića, zbog čega može dobiti do 50 godina zatvora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!