10:39 / 30.09.2019.

Autor: HRT

Nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu u aferi "INA - MOL"

-

-

Foto: - / -

Svjedočenjem ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje u aferi "INA - MOL", i ovaj put bez prvooptuženog Ive Sanadera.
Svjedočenjem ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje u aferi "INA - MOL", i ovaj put bez prvooptuženog Ive Sanadera, koji se nalazi na rehabilitaciji nakon operacije koljena.

Dražen Bošnjaković govorio je o sastancima koji su prethodili prodaji udjela Ine mađarskom MOL-u te je rekao kako nema saznanja o 10 milijuna eura mita za koje se Sanadera tereti da ga je primio od Zsolta Hernadija

Na suđenju je svjedočio i Zvonimir Novak, nekadašnji šef kabineta tadašnjeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, koji je izjavio da ne zna broj sastanaka povjerenstva koje je Vlada osnovala za pregovore s MOL-om te da nema saznanja o mitu koje je navodno primio Sanader.

Svjedočio je i Branko Radošević, bivši direktor Plinacroa, koji je potvrdio svoj iskaz s prvog suđenja 2012. godine, prema kojem mu je Sanader poručio da "malo olabavi s Mađarima jer nam oni trebaju".

Podsjetimo, USKOK Ivu Sanadera tereti da je od šefa MOL-a, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu, preko tvrtke Roberta Ježića, trebao primiti 10 milijuna eura mita za prepuštanje upravljačkih prava u Ini.

Bivši premijer optužen je i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura. 

Ponovljeno suđenje Sanaderu i Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada 2018. godine, a Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!