17:34 / 08.06.2018.

Autor: M.B./Hina

Nastavljeno suđenje Nadi Čavlović Smiljanec

-

-

Foto: - / -

Nastavljeno je suđenje bivšoj šefici Porezne uprave Nadi Čavlović Smiljanec, poduzetniku Željku Bilošu i poreznici Ružici Kovačević.
Nastavljeno je suđenje bivšoj šefici Porezne uprave Nadi Čavlović Smiljanec, poduzetniku Željku Bilošu i poreznici Ružici Kovačević, optuženima da su 2012. zaustavljanjem ovrhe poreznog duga Biloševe tvrtke OLT oštetili proračun za 9 i pol milijuna kuna.

Svjedok, savjetnik predsjednice Mate Radeljić, potvrdio je da je zvao Biljanu Borzan kako bi pokušao odgoditi ovrhu. No, kaže, samo dok se Bilošu ne odobri kredit za vraćanje duga. Tadašnja je vlast, dodaje, željela uništiti Biloševu Osječku televiziju, čiji je Radeljić bio direktor. 

Na suđenju je ispitana i referentica u osječkoj poreznoj upravi Sanja Muzar koja je potvrdila da je Ružica Kovačević dala nalog da se ne pošalje rješenje o ovrsi u Finu.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak nije se mogao prisjetiti je li na traženje Biloša nazvao Čavlović Smiljanec, ali takvu mogućnost nije isključio. No, i na istinitost njegovog iskaza tužiteljstvo je uložilo prigovor, navodeći da svjedok ima selektivno pamćenje jer je decidirano znao da nije zvao Kovačević, dok je o tome je li zvao Čavlović Smiljanec imao različite iskaze.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!