16:17 / 18.02.2020.

Autor: HRT

Nastavljeno suđenje ocu koji je bacio djecu s balkona

Foto: arhiva, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: arhiva, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Pročitana je dopuna kombiniranog psihološko-psihijatrijskog vještačenja. Na taj nalaz primjedbe su iznijeli tužiteljstvo, obrana i zastupnik oštećene djece te vještaci.
Na zadarskom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje 55-godišnjaku koji je u veljači prošle godine s balkona kuće, s visine od gotovo pet metara, bacio svoje četvero djece i kojega se tereti za višestruki pokušaj ubojstva.

Današnje je ročište kratko trajalo. U nastavku rasprave optuženom za četiri pokušaja teškog ubojstva, koja je, podsjećamo, zatvorena za javnost, pročitana je dopuna kombiniranog psihološko-psihijatrijskog vještačenja. No kako su na taj nalaz primjedbe iznijeli tužiteljstvo, obrana i zastupnik oštećene djece, vještaci i na njih moraju odgovoriti do sljedećeg ročišta.
 
- U međuvremenu se utvrdilo da postoji medicinska dokumantacija prije nego što je provedeno vještačenje kojom vještaci nisu raspolagali. Pribavljena je ta dokumentacija, dostavljena vještacima u Klinici za psihijatriju Vrapče koji su izvršili uvid i dopunili nalaz i mišljenje u tom pravcu, kaže glasnogovornica Županijskog suda u Zadru Dijana Grancarić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!