Navojec: Kad glumac ne bi bio pritisnut čizmom kapitalizma i egzistencijom, mogao bi birati

19.03.2021.

11:27

Autor: Kod nas doma/HTV

Goran Navojec

Goran Navojec

Foto: Kod nas doma / HRT

Goran Navojec poznati je hrvatski glumac, a osim glume, velika strast su mu rukomet i vaterpolo. 

- Bavio sam se tim sportovima kao mlad, ali nije bilo sreće – nisam bio ni neki rukometaš ni vaterpolist, tako da sam spas iz tih sportskih 'poniženja' potražio u umjetnosti, kroz šalu priča Navojec za emisiju HTVa Kod nas doma. Nekada je, kaže, imao i bend u Bjelovaru, zanimljivog imena 'The Pas Maters'.

Kaže kako, u teoriji, glumac u našim krajevima može birati uloge.

- Kad glumac ne bi bio pritisnut čizmom kapitalizma i egzistencijom, mogao bi birati. Naravno, s godinama dođeš u situaciju da svojim iskustvom pokušaš pretpostaviti hoće li nešto biti dobro za tebe, ili ne. Koji put nema dovoljno pameti, pa se izaberu stvari koje na kraju ne ispadnu baš dobro – a nekad bude više sreće, kaže Navojec.

Svojevremeno se ovaj glumac okušao i u visokobudžetnoj holivudskoj produkciji – kaže kako je, što se tiče glumačkog posla, to isto kao i rad u domaćoj produkciji.

- Ti ne možeš puno bolje glumiti zbog boljih produkcijskih uvjeta oko sebe. Fantastično je vidjeti raskoš na takvom setu, za koju mi, nažalost, nemamo novaca. Što se tiče samog posla – proizvesti emociju, biti u kadru, biti priseban i prisutan, to je svugdje na svijetu isto, objašnjava.

Glumački posao zahtijeva česte transformacije, pa Navojec kaže kako bi volio glumiti sve ono što on nije.

- To je teško glumačkom srcu. Glumac misli da može i treba igrati sve, da granica nema, ali ima ih – kao i inače u životu, kaže.

U ovo pandemijsko vrijeme, Goran i dalje radi – u pripremama je za seriju 'Nestali', a kaže kako postoje još neki scenariji koji se 'motaju' po njegovom radnom stolu.

- O njima ne smijem govoriti. Dobro iskustvo me naučilo – dok nešto nije gotovo, bolje ni ne spominjati, zaključuje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!