13:14 / 18.06.2021.

Autor: Dnevnik/HRT

Povjerenstvo: Plenković nije utjecao na imenovanje savjetnice u veleposlanstvu

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa

Foto: Dnevnik / HR

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije pokrenulo postupak protiv premijera Andreja Plenkovića jer nije utvrđeno da je utjecao na imenovanje savjetnice u hrvatskom veleposlanstvu u Moskvi.

Odlukom o nepokretanju postupka protiv Plenkovića nisu utvrđene okolnosti iz kojih bi proizlazio odnos povezanosti, a utvrđeno je i da Plenković kao dužnosnik nije sudjelovao u postupku imenovanja jer je savjetnicu imenovala tadašnja ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, preciziralo je povjerenstvo nakon sjednice u petak.

Na sjednici povjerenstva nije pročitano ime savjetnice u veleposlanstvu zbog zaštite osobnih podataka, dodalo je povjerenstvo.

Povjerenstvo je na sjednici kaznilo saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Davora Dretara novčanom kaznom od 2000 kuna jer je utvrđeno da nakon stupanja na zastupničku dužnost nije prenio upravljačka prava nad dvjema tvrtkama - "Valentin šped" i "Vruča čuča".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!