Božinović: Ne razmišlja se o popuštanju mjera

10.03.2021.

14:26

Autor: IMS/HTV

Davor Božinović

Davor Božinović

Foto: HTV / HRT

Epidemiološke mjere koje su na snazi u cijeloj Hrvatskoj vrijede do 15. ožujka. Neizbježno pitanje potpredsjedniku Vlade i čelniku Stožera Civilne zaštite RH na konferenciji za novinare bilo je ono o mogućnosti daljnjeg popuštanja mjera. 

Što se tiče epidemioloških mjera, i dalje vrijedi načelo postupnosti, da nema naglih poteza ni zatvaranja ni otvaranja, rekao je potpredsjednik Vlade i čelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović.

-Anticipiramo činjenicu da brojevi rastu, ali nema posebnog žarišta. Ono se prije nekih skoro dva tjedna pojavilo u Dubrovniku i županijski stožer je reagirao. Mi smo odobrili odluku da se mjere koje su od 1. ožujka na snazi u cijeloj Hrvatskoj ne primjenjuju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. To bi bio neki model, kazao je Božinović.

Najavio je da će do kraja tjedna izaći s odlukom hoće li se produžiti ili ublažiti postojeće mjere.

- Činjenica je da brojevi rastu, međutim, činjenica je i da ćemo se morati kod nekog restriktivnijeg ponašanja i donošenja takvih odluka, koncentrirati na žarišta, a manje na horizontalnu primjenu u cijeloj Hrvatskoj, rekao je Božinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!