Grupa M.O.R.T. poručuje Letu 3: Bili ste predivni i provokativni

14.05.2023.

14:58

Autor: Nu2/V.K./HRT

 Grupa M.O.R.T.

Grupa M.O.R.T.

Foto: HTV / HRT

Jakov Maleš KIKOS i Ivan Katičić John iz pank grupe M.O.R.T. iz Sinja rekli su u emisiji Nu2 kako su razočarani rezultatom Eurosonga te poručili Mrletu, Prlji i ekipi da su bili predivni, od provokativne pjesme, performansa i svega što se očekuje na ovakvoj manifestaciji.

John smatra da je manifestacija prešarena i kako treba uvesti red da se ne uspoređuje netko tko pjeva operno i netko tko radi performans.


Na pitanje bi li se prijavili na Doru radi promidžbe odgovorili su kako im takvo što nikada nije palo na pamet.

- Evo nas kod Stankovića. Nije to naš đir. Festival, lake note, performans. Mi smo bazični rock and roll i pank, naglasio je John.

Kritike za novi album grupe M.O.R.T. su dobre i jedni su od kandidata za nagradu Porin.

- Porin bi nam puno više pomogao da smo ga dobili 2015. godine, jer sad smo mi već dosta etabliran bend. Nagradu Grammy koju dobivaju mlađi izvođači kako bi im se pomoglo da stasaju, a kod nas nije tako, rekao je Kikos.

Na pitanje ima li novca u ovome što rade, John je odgovorio kako sada ima, no da su ti prihodi nesigurni. Kaže, epidemija je to pokazala.

- Mi živimo 90 posto od koncerata. Znali smo svirati 70 koncerata godišnje, ali smo nakon pandemije zaključili da se može i s 50 imati plaću za preživljavanje, naglasio je.

Od glazbe ne mogu živjeti pa John govori kako se bavi svjetlosnom dekoracijom. Osvrnuo se na jučerašnji Eurosong i rekao da je svjetlosna dekoracija bila „svjetska”.

Kikos je rekao da vodi gradilište. Trebao je, kaže, biti arhitekt, ali je odustao od toga.

Pogledajte više u videu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!