14:13 / 31.05.2020.

Autor: Nedjeljom u 2/IMS/HRT

Nedjeljom u 2: Rada Borić

-

-

Foto: - / -

Gošća emisije Nedjeljom u 2 bila je Rada Borić.
Rada Borić koja u koaliciji koju čine platforma Možemo!, Nova ljevica, Zagreb je naš!, Za grad, Radnička fronta i ORaH nastupa na predstojećim parlamentarnim izborima, bila je gošća današnje emisije Nedjeljom u 2.

Borić kaže da nisu "samo kombinacija novih ljevičara".

- Dobar smo spoj između zelenih i lijevih politika. Rekla bih da smo zeleno-lijeva ili lijevo-zelena koalicija, kazala je.

Spomenula je kako ih je premijer Andrej Plenković nazvao političkim aktivistima.

- Za razliku od njega, koji je politički pasivist ili koji u kampanji sada obilazi Hrvatsku i otvara škole i marine, što je i bio posao Vlade, dakle radi u kampanji nešto što bih rekla javnim sredstvima, ova platforma doista ima aktiviste, ali koji imaju i svoja znanja i profesije i koja se dokazala upravo u Zagrebu i nekako tu ćemo, nadam se, biti i jači, kazala je.

Zanimljivo je da je Rada Borić svojedobno sudjelovala u emisiji "Peti dan" s Ninom Raspudićem, Marijom Selak i Borisom Jokićem. Od njih četvero, troje ide aktivno u politiku.Na pitanje je li ovo bila njihova odskočna daska, odgovara kako za nju nije, jer da je htjela, mogla je u mainstream politici biti još od devedesetih. Kaže da su se dobro slagali, čak bi nakon emisije zajedno otišli i na piće. Žali što priča oko kulikularne reforme koju je Jokić započeo, nije dobila svoj nastavak.

Komentirajući neke aktualne događaje, odgovorila je i s čime jurišaju na Sabor. Jedan od njih je i lex Zagreb, kontrola novca koji će Zagreb dobiti za obnovu nakon potresa. Kao dio programa svakako naglašava i ekonomsku i socijalnu pravdu.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!