19:38 / 17.11.2018.

Autor: Zrinka Perić/P.F./HRT

Neizlječive vukovarske rane nakon jezivih zločina agresora

-

-

Foto: - / -

Pripadnici agresorske vojske i njihovi pomagači počinili nakon pada Vukovara nebrojene jezive zločine. Uz fizička zlostavljanja, cilj im je bio žrtvama oduzeti i dostojanstvo.
Nebrojena su svjedočanstva o jezivim zločinima koje su pripadnici agresorske vojske i njihovi pomagači počinili nakon pada Vukovara. Uz fizička zlostavljanja, cilj im je bio žrtvama oduzeti i dostojanstvo.

Sablasno tihi Veleprometovi hangari žrtvi ratnog zločina silovanja iz Vukovara Snježani Maljak još lede krv u žilama. U dvorištu smrti mjesecima je bila zatočena, tu su je mučili i silovali svaki dan. Bilo je to, kaže, iživljavanje i ponižavanje.

● Milorad Pupovac odao počast žrtvama u Vukovaru
● Predsjednica odgodila posjet Škabrnji, posjetit će Lovas i Vukovar
● Marko Miljanić: Za Škabrnju neće nitko ni odgovarati 
Od Dunava do Prevlake Hrvatska se prisjeća stradanja Vukovara i Škabrnje
Četiri Vukovarke - sadašnjost i budućnost Vukovara
Vukovar, grad heroj, pod opsadom 87 dana

Želja za životom bila je jača - imala je trogodišnjeg sina kojemu se morala vratiti. O paklu koji je ovdje prošla godinama nije imala snage govoriti. Bila je hrabra i sama je pokrenula privatnu tužbu protiv dvojice silovatelja. Nije, kaže, ranjena metkom, njoj su oduzeli dostojanstvo.

Snagu joj daju vjera i sastanci u udruzi "Sunčica". Dok izrađuju suvenire, Vukovarke ne razgovaraju o strahotama silovanja koje su prošle.

Iako, kaže Snježana, život ide dalje i o prošlosti rijetko govori, u njoj su i dalje duboke rane čiji se ožiljci ne vide. Rane koje ni vrijeme neće izliječiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!