18:44 / 07.11.2020.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Nejasnoće u komunikaciji Pantovčaka i Vlade

Foto: Luka Stanzl/Patrik Macek/PIXSELL, arhiva

Foto: Luka Stanzl/Patrik Macek/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Iz Ureda predsjednika podsjećaju da je Predsjednik Republike uputio predsjedniku Vlade dopis 20. listopada u kojemu predlaže sazivanje sjednice VNS-a.
Predsjednik Zoran Milanović nije dobio od premijera prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, izvijestili su danas iz Ureda predsjednika.

➡️ Milanovićev ured: Vlada i Koordinacija ne poštuju zakone i propise ➡️ Medved: Vjerujem da će premijer i predsjednik usuglasiti termin ➡️ Milanović o pozivu Plenkoviću: Šteta, opet sitno petljanje

- S obzirom na brojne medijske upite, Ured Predsjednika RH obavještava kako Predsjednik Republike Zoran Milanović nije dobio od predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, stoji u priopćenju. Iz Ureda predsjednika podsjećaju da je Predsjednik Republike uputio predsjedniku Vlade dopis 20. listopada u kojemu predlaže sazivanje sjednice VNS-a.

- Prema Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost zajednički sazivaju i pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati zajednički utvrđuju Predsjednik Republike i predsjednik Vlade, a stručne i administrativne poslove pri tome za Vijeće nacionalne sigurnosti obavlja Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost. Predsjednik Republike stoga ponovno poziva predsjednika Vlade na dogovor o sazivanju i terminu održavanja sjednice VNS-a, kao i na utvrđivanje pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati, stoji u priopćenju.

Milić: Dopis na Pantovčak dostavljen jučer u 19.30

Glasnogovornik Vlade Marko Milić poručio je Uredu Predsjednika kako bi trebali bolje provjeravati zaprimljenu poštu. Ocijenio je i kako je neozbiljno tvrditi da im nije stigao prijedlog za sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost.

- U Uredu predsjednika RH bi trebali bolje provjeravati zaprimljenu poštu. Jučer je dopis predstojnika Vlade Zvonimira Frke Petešića za predstojnika Orsata Miljenića dostavljen Uredu predsjednika u 19.10, napisao je glasnogovornik Vlade na Twitteru. Napomenuo je da je u dopisu ponuđeno nekoliko mogućih termina za sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost sljedećeg tjedna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!